Budgettips
Het leven met kinderen is duur zat. We geven daarom een paar tips om minder voedsel weg te gooien en geld te besparen. Wil je meer tips? Kijk op voedingscentrum.nl
Boodschappen
- Kijk wat je nog in huis hebt, voordat je boodschappen gaat doen.
- Hele groenten blijven langer goed en zijn goedkoper dan voorgesneden groenten.
- Een heel brood kun je invriezen. Laat alleen de boterhammen ontdooien die je nodig hebt.
- Groente in de aanbieding? Koop wat meer en vries het in of maak er soep of saus van. Ook makkelijk in de vriezer te bewaren.
- Sommige groenten zijn goedkoper uit de diepvries en minstens zo goed
- In de supermarkt liggen de goedkopere huismerken onderin de schappen.
In de keuken
- Een restje over in de avond? Gebruik het als lunch. Eet restjes wel binnen 2 dagen op.
- Overrijpe bananen? Maak er bananenpannenkoeken van. Lekker als ontbijt en als lunch. Of haal de schil eraf en vries ze in plakjes in.
- Groente over? De restjes kun je blancheren (kort koken) en invriezen voor een andere keer.
- Van oud brood kun je wentelteefjes, croutons of paneermeel maken. Ook lekker als bodem in een quiche. Of vries het in en pak er alleen uit wat je nodig hebt.
- Een THT-datum (Tenminste Houdbaar Tot) op de verpakking? Kijk, ruik en proef of het ook na de datum nog goed is. Je kunt het veilig eten als het er normaal uitziet en
goed ruikt en smaakt.
- Kijk waar je je groente en fruit het beste bewaart. Appels en peren blijven langer goed in de koelkast. Paprika, komkommer en tomaat kun je beter buiten de koelkast bewaren.