Budgettips

Het leven met kinderen is duur zat. We geven dus een paar tips om minder voedsel weg te hoeven gooien en te besparen. Wil je meer tips of heb je zelf tips om te delen? Op voedingscentrum.nl staan nog veel meer tips en kun je jouw tips insturen.

Boodschappen

 1. Kijk wat je nog in huis hebt en koop alleen wat je nodig hebt en niet meer dan dat.
 2. Koop hele groenten i.p.v. voorgesneden. Het blijft langer goed en is goedkoper.
 3. Koop een heel brood en vries het in. Laat alleen de sneetjes ontdooien die je nodig hebt.
 4. Groente in de aanbieding? Koop wat meer en vries het in of maak er soep of saus van. Ook makkelijk in de vriezer te bewaren.
 5. Sommige groenten zijn goedkoper uit de diepvries en net zo goed.

In de keuken

 1. Een restje over in de avond? Gebruik het als lunch. Eet restjes wel binnen 2 dagen op.
 2. Overrijpe bananen? Maak er bananenpannenkoeken van. Lekker als ontbijt en als lunch. Of haal de schil eraf en vries ze in plakjes in.
 3. Groente over? De restjes kun je blancheren en invriezen voor een andere keer.
 4. Maak van oud brood wentelteefjes, croutons of paneermeel. Ook lekker als bodem in een quiche of vries het in en pak er alleen uit wat je nodig hebt.
 5. Een THT-datum (Tenminste Houdbaar Tot) op de verpakking? Kijk, ruik en proef of het ook na de datum nog goed is. De kwaliteit kan na die datum minder worden, maar je kunt het nog veilig eten als het er normaal uitziet en goed ruikt en smaakt.
 6. Kijk waar je je groente en fruit het beste bewaart. Appels en peren blijven langer goed in de koelkast terwijl paprika, komkommer en tomaat beter buiten de koelkast bewaard worden.