Trommel zonder Rommel op school

Met Trommel zonder Rommel, willen we ouders inspireren om hun kinderen gezond eten en drinken mee te geven naar school. Kinderen die gezond eten en drinken zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen dus beter presteren op school.

Trommel zonder Rommel is vanaf het begin van het nieuwe schooljaar op verschillende plaatsen te verkrijgen en is te downloaden van de homepage van deze website.

Wat kun je als school doen?

Besteed aandacht aan gezonde voeding op school. Dat kan op de volgende manieren:

  • Deel de link naar de brochure via de nieuwsbrief of website van de school.
  • Nodig een diëtiste of gastdocent uit op school om te vertellen over een gezonde lunch.
  • Geef een les over gezonde voeding. Er zijn speciale Trommel zonder Rommel- Smaaklessen ontwikkeld. Eén voor de onderbouw, één voor de middenbouw en één voor de bovenbouw. Deze zijn te vinden op Chef!, het platform van Smaaklessen, onder aanbod en dan filteren op het thema lunchen. Nog geen account op Chef!? Volg de stappen onder aan deze pagina.
  • Voer een gezond voedingsbeleid in. Kijk hiervoor op de website van het VoedingscentrumGezonde School of neem contact op met de Gezonde School-adviseur van de GGD in jullie regio.
  • Stel een groente- en fruitbeleid in op school. Hoe?Kijk op wijkiezengroenteenfruit.nu. 
  • Zijn er op school ouders die moeite hebben om rond te komen? Dan verwijzen wij jullie voor hulp aan deze ouders naar de gemeente of naar de website schoolmaaltijden.nl. 

Account maken op Chef!

Als je gebruik wilt maken van de Trommel zonder Rommel- lessen dien je eerst een gratis account aan te maken op het lesportaal Chef!

Dit gaat makkelijk in drie stappen:

  1. Ga naar Chef! via www.voedseleducatie.nl.
  2. Vul je gegevens in en koppel jouw school.
  3. Verifeer je account via je inbox.
 

Als je inlogt op jouw account op Chef! kun je onder Aanbod filteren op het Thema Lunchen. Hier zie je onder Lessen de drie Trommel zonder Rommel- lessen staan